گل محمدی، کاربرد و فواید اعجاب انگیز آن

گل محمدی از گونه های وابسته به گل رز می باشد. این گل خوش عطر و زیبا که از آن بعنوان سمبل عشق و زیبایی نیز یاد می شود دارای خواص بی نظیر زیادی برای بدن می باشد که در مصارف پزشکی و دارویی نیز از آن بهره برده می شود. از گل محمدی می توان محصولاتی چون گلاب، دمنوش های آرام بخش، روغن و اسانس و محصولات مراقبتی پوست شامل لوسیون، کرم و عطرهای خوشبوکننده فرآوری کرد.

در ادامه این مطلب با بهتاگل همراه باشید تا مروری بر فواید گل محمدی داشته باشیم.

معرفی و آشنایی با گل محمدی

گل محمدی که با نام علمی Damask Rose شناخته می شود به رنگ صورتی یافت می شود که عطر و بوی مسحورکننده ای دارد. خاستگاه این گل در ابتدا ایران بوده است که از ایام قدیم با نام گل گلاب نیز شناخته می شود و بعدها این گل از طریق دمشق به اروپا وارد شد و در آنجا نیز کشت گردید. گل محمدی بر روی درختچه هایی رشد می کند که پر از برگ های ریز و شاخه های خاردار می باشد. ارتفاع این درختچه ها حداکثر به 2 متر می رسد. مناطقی که برای رشد گل محمدی و به ثمر نشستن گیاه آن مناسب می باشد شامل مناطق کوهستانی است. به دلیل مقاومت بالای این گیاه در برابر کم آبی رشد و نمو گل محمدی در مناطق کم آب بیابانی نیز میسر می باشد. همانطور که گفته شد گیاه گل محمدی به دلیل مقاومت در برابر کم آبی، نیاز به آبیاری نداشته و بعنوان مثال در مناظقی چون کوهستان های شهر داراب اکثر گل های محمدی به صورت دیم رشد کرده و برداشت می شود. بد نیست بدانیم بزرگترین دشت گل محمدی دیم جهان به وسعت 5640 هکتار در روستای لایزنگان داراب واقع شده است که هر ساله در این خصوص جشنواره های مختلفی برای گلابگیری و بازدید از این منطقه در اردیبهشت ماه برگزار می شود. محصولات برداشت شده این دشت گل که سالیانه حدود 300 تن گل خشک و 7000 تن گل تر می باشد علاوه بر تولیدات داخلی به کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، اسپانیا، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می گردد. علاوه بر شهرستان داراب و استان فارس که سهم ویژه ای در تولید گل محمدی کشور دارد استان های اصفهان، کرمان، مرکزی، سمنان و چند استان دیگر نیز در پرورش گل محمدی نقش دارند.

بیشترین استفاده گل محمدی از قسمت گلبرگ و غنچه گیاه می باشد که مصارف گوناگونی داشته و در ادامه راجب آن ها بحث خواهیم کرد.

کیفیت گل محمدی به عواملی چون موقعیت جغرافیایی، زمان برداشت و نحوه رشد و نمو گیاه بستگی دارد. زمان برداشت این محصول به طور معمول از اواخر اردیبهشت شروع شده و تا پایان مرداد به اتمام می رسد.

 

فواید گل محمدی

ویتامین های گروه آ، ای و سی به وفور در گل محمدی یافت می شود. گل محمدی همچنین حاوی آنتی اکسیدان های قوی بوده که در برابر بیماری های ایمنی و انواع سرطان می تواند سلامت بدن را تضمین کند. از مواد معدنی موجود در گل محمدی نیز می توان به وجود منیزیم، پتاسیم، منگنز و سلنیوم اشاره کرد.
طبع گل محمدی معتدل بوده و افراد با طبع گرم و سرد می توانند از این محصول در رژیم غذایی خود استفاده کنند. میزان مواد موجود در گل محمدی را می توانید در شکل زیر مشاهده کنید.

 

 

در این قسمت نگاهی می اندازیم به خواص و فوایدی که گل محمدی برای بدن ایجاد می کند.

  • رفع بوی بدن دهان: برای برطرف کردن بوی بد دهان می توان از گلاب و اسانس گل محمدی استفاده نمود و با نگه داشتن آن در دهان برای چند ثانیه دهان را خوشبو کرد.
  • درمان یبوست: با مصرف دمنوش گل محمدی که حاوی مقادیر زیادی فیبر می باشد و باعث کاهش هیدراته بدن می شود می توان مشکل یبوست را برطرف کرد. روغن گل محمدی نیز باعث بهبود وضعیت گوارش و کارکرد روده می شود و بدین طریق در رفع یبوست تاثیرگذار است.
  • رفع سنگ کلیه: گل محمدی خاصیت ادرارآوری دارد که بدین شکل با افزایش کارکرد کلیه، منجر به کاهش بیماری کلیوی و سنگ کلیه می شود.
  • خاصیت آرام بخشی: گل محمدی به دلیل ترکیبات موجود در آن سبب آرامش و رفع استرس می شود. افرادی که خواب ناآرام دارند می توانند با استفاده از ترکیبات گل محمدی ریلکس کرده و بدون اضطراب خواب با کیفیت را تجربه کنند.
  • جلوگیری از بیماری های عفونی و ایمنی: گل محمدی حاوی ویتامین های گروه سی، بی، کا، بیوفلاونوئیدها و بتاکاروتن ها و پلی فنل ها می باشد که از التهابات عفونی و بیماری های مختلف جلوگیری کرده و مقاومت بدن در برابر بیماری ها را تقویت می کند. این ترکیبات از بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد مصون داشته و از ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان جلوگیری می‌کند. مصرف گل محمدی برای بیمارن تالاسمی به دلیل جذب بالای آهن توسط آن باید محتاطانه انجام شود.
  • تقویت پوست و مو: از دیگر خواص گل محمدی وجود آنتی اکسیدان های فراوانی است که موجب از بین رفتن رادیکال های آزاد می شوند و باعث کاهش چین و چروک و لکه های پوستی می شوند و همچنین عمل کلاژن سازی پوست را تقویت کرده و باعث شادابی بیشتر آن می گردد. استفاده از گل محمدی و محصولات حاوی گل محمدی التهابات پوستی را برطرف و باعث لایه برداری پوست می شود. عالوه بر مزایای پوستی، سبب کنترل چربی و نرمی مو نیز می شود و استفاده از ماسک های حاوی گل محمدی می تواند در کاهش ریزش مو و شوره سر نیز موثر باشد. از دیگر فواید گل محمدی برای پوست و مو می توان به ئرمان جوش و آکنه، از بین بردن اثرات آفتاب سوختگی، رفع اسکارهای قدیمی و زخم و کاهش سیاهی و گودی زیر چشم نام برد.
  • برطرف کننده مشکلات قائدگی و یائسگی: مصرف گل محمدی می تواند عوارض قائدگی مانند نفخ و دردهای عضلانی را از بین برده و سبب تسکین آن شود. همچنین علائم یائسگی مانند التهابات بدن و گرگرفتگی اندام های داخلی را کاهش می دهد. این محصول برای تقویت جنین در هنگام بارداری نیز بسیار مناسب می باشد.

 

کیک تزئین شده با گل محمدی

 

گل محمدی و محصولات مرتبط با آن خواص زیادی دارند که برخی دیگر از آن ها شامل کاهش چربی کبد، تقویت کیسه صفرا، بهبود عملکرد بینایی و چشم، درمان دردهای رماتیسمی، کاهش افسردگی، از بین بردن تب، کاهش اسهال، کاهش وزن و رفع بیماری های قلبی و عروقی و بسیاری خاصیت دیگر می باشند.

 

محصولات قابل تهیه از گل محمدی

  • مصرف خوراکی: مهمترین محصول قابل تهیه از گیاه گل محمدی، گلاب می باشد. از این محصول در تهیه انواع دمنوش ها، شربت ها، مربا و کیک و بسکوییت نیز استفاده می شود.

 

  •  مصرف دارویی: کاربرد گل محمدی در صنایع دارویی و پزشکی برای تهیه انواع عطر و ادکلن، کرم، پماد، لوسیون و اسانس و روغن نیز قابل توجه می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

۵
از ۵
۴ مشارکت کننده
دمنوش های گیاهی
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش